Шаман Габишев утретє зібрався до Москви «виганяти» Путіна. Цього разу буде на білому коні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Шаман Габишев утретє зібрався до Москви «виганяти» Путіна. Цього разу буде на білому коні

YouTube / BBC

Якутський шаман Олександр Габишев планує новий похід до Москви. Перед тим він йшов до столиці майже два роки тому, щоб провести обряд «вигнання» президента Росії Володимира Путіна, який, на думку шамана, є «злим духом», котрий тероризує народ Росії. Однак тоді Габишева по дорозі затримали.

Шаман запланував новий похід на березень. Він відправиться з Якутська, а основний загін його прихильників приєднається вже в Іркутську. Цього разу шаман планує пересуватися на білому коні, а його прихильники — на автомобілях.

«Як і заплановано, я буду на коні, інші, напевно, на машинах, на техніці. Може хтось роздобуде коня [...] Тому будемо пересуватися швидко. Від Іркутська дійдемо до Алтаю — місця сили всієї Росії. Потім через увесь Сибір і дійдемо до Уралу, а далі вже і до Москви рукою подати», — розповів Габишев, анонсуючи маршрут.

Цього разу про мету походу до Москви шаман не згадав.

  • Похід Габишева буде вже третьою спробою — перед тим він оголошував похід у грудні 2019 року, але його майже відразу затримали і оштрафували.
  • Потім він планував похід навесні 2020 року. Але 12 травня його затримали й відвезли до психіатричної лікарні. Йому начебто планували зробити тест на коронавірус, але 2 червня суд вирішив продовжити його утримання в лікарні через «тяжкий психічний розлад». Габишева випустили тільки наприкінці липня.