Якутського шамана Габишева затримали і відвезли в психіатричну лікарню

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Якутського шамана Габишева затримали і відвезли в психіатричну лікарню

YouTube / BBC

У Якутську силовики затримали і відвезли в психіатричну лікарню шамана Олександра Габишева, який навесні 2019 року розпочав піший похід в Москву, щоб «вигнати» Володимира Путіна з Кремля. Про це повідомляє «МБХ Медиа».

«ОМОН штурмував будинок, не менше 20 осіб. У наручниках, без взуття, зігнутим вивели і відвезли в психіатричну лікарню. Ніяких документів не надали, причому там знаходився адвокат, але силовики на нього ніяк не реагували», — розповів правозахисник.

З чим повʼязано затримання, наразі невідомо. Правозахисник повідомив, що 12 травня до Габишева кілька разів приходили люди, що представлялися медпрацівниками, і хотіли забрати біоматеріал для тесту на коронавірус.

  • 19 вересня 2019 року у Росії затримали Габишева, коли він йшов у Москву «виганяти» Путіна.
  • Габишева відправили до Якутського республіканського психоневрологічного диспансеру. 3 жовтня 2019 року Габишева визнали неосудним.
  • У грудні 2019 року Габишев оголосив про другу спробу походу, але майже відразу його повторно затримали і оштрафували за непокору співробітникам поліції. Третю спробу шаман планував на березень 2020 року.