Ілон Маск втратив перше місце у рейтингу найбагатших людей світу. За день його статки зменшилися на кілька мільярдів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ілон Маск втратив перше місце у рейтингу найбагатших людей світу. За день його статки зменшилися на кілька мільярдів

Win McNamee / Staff

Засновник компаній Tesla і SpaceX, винахідник Ілон Маск втратив перше місце серед найбагатших людей світу. Про це свідчать дані рейтингу Forbes Real-Time, який оновлюється в режимі реального часу.

Видання оцінює статки 49-річного мільярдера у $176,2 мільярда — за день вони скоротилися на 7,1%, а це понад $13 мільярдів.

На перше місце повернувся засновник Amazon Джефф Безос, який зберігав статус найбагатшої людини світу з 2017 року. Його статки зараз оцінюють у $182,1 мільярда.

Загалом за минулу добу не лише Маск і Безос понесли збитки, але і решта мільярдерів з десятка найбагатших у світі.

Водночас, за даними рейтингу Bloomberg, Маск залишається на першому місці зі статками у $194 мільярди. Хоча видання зазначає, що винахідник втратив понад $15 мільярдів.

Це не вперше дані двох видань не сходяться в оцінці статків — у листопаді Forbes і Bloomberg сперечалися про їхній розмір і про місце Маска в рейтингах.

Нагадаємо, про те, що Маск став найбагатшою людиною світу, першими 7 січня повідомили в Bloomberg, потім уже в Forbes. А вже 10 січня Bloomberg оцінив статки винахідника у понад $200 млрд.

При цьому, на початку 2020 року їхній розмір оцінювався приблизно в $27 млрд, проте протягом року вони продовжували стрімко зростати завдяки подорожчанню акцій його компаній.