Ілон Маск обігнав Марка Цукерберга у п’ятірці найбагатших людей світу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ілон Маск обігнав Марка Цукерберга у п’ятірці найбагатших людей світу

Wittpenn / Bloomberg / Getty Image

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск піднявся на третю сходинку у рейтингу найбагатших людей світу, потіснивши засновника Facebook Марка Цукерберга. Про це свідчить рейтинг Bloomberg, який розраховують у реальному часі.

Статки Маска станом на 19 листопада зросли до $120 млрд, а Цукерберга — до $103 млрд. Лідером рейтингу Bloomberg залишається засновник Amazon Джефф Безос зі статками $183 млрд, на другій сходинці — засновник Microsoft Білл Гейтс зі $128 млрд.

Статки Маска за день зросли на $10,2 млрд на тлі подорожчання вартості акцій Tesla. З початку року їх вартість підстрибнула більш ніж на 460%.

Водночас у рейтингу Forbes, який теж розраховується в реальному часі, Маск посідає четверту сходинку ($105,4 млрд), але там він також обійшов Цукерберга ($99,9 млрд — п’яте місце).

У цьому рейтингу перше місце знову у Безоса ($182,4 млрд), на другій сходинці глава Louis Vuitton Бернар Арно ($139 млрд), а на третій — Білл Гейтс ($118,6 млрд).

  • Маск вперше потрапив до пʼятірки найбагатших людей світу у липні цього року зі статком у понад $74 млрд.
  • Мільярдери, які входять до списку 25 найбагатших людей світу, за перші два місяці пандемії коронавірусу сукупно заробили $255 мільярдів.