Управління держохорони попередило про можливе «незначне» обмеження руху в Києві через візит президента Молдови Санду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Управління держохорони попередило про можливе «незначне» обмеження руху в Києві через візит президента Молдови Санду

Пресслужба Офісу президента України

12 січня в Києві можливі «тимчасові незначні обмеження» руху транспорту у зв’язку з офіційним візитом президента Молдови Майї Санду. Про це повідомили у пресслужбі Управління державної охорони.

В УДО додали, що обмеження можуть бути «на окремих ділянках» у центрі столиці.

У відомстві також нагадали, що відповідно до законодавства главам іноземних держав, урядів, парламентів і міжнародних організацій, які перебувають в Україні з офіційним або робочим візитами, надається державна охорона.

В Офісі президента повідомили, що глава держави Володимир Зеленський проведе з Санду переговори, за результатами яких підпишуть «низку двосторонніх документів».

  • 24 грудня Санду склала присягу президента Молдови й офіційно вступила на посаду. Під час інавгурації вона звернулася до громадян кількома мовами, зокрема й українською. Санду ще до присяги анонсувала свій візит в Україну в перші тижні після інавгурації. Він стане для неї першим закордонним візитом на президентській посаді.
  • Санду одразу після перемоги заявила про необхідність повного виводу російських військ з території Придністров’я. У Кремлі на це відповіли, що діалог з її попередником — проросійським політиком Ігорем Додоном — був «значно конструктивнішим».