Перший закордонний візит президента Молдови Санду відбудеться до України. Вона розповіла, які теми планує обговорити

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Перший закордонний візит президента Молдови Санду відбудеться до України. Вона розповіла, які теми планує обговорити

Пресслужба Офісу президента України

Президент Молдови Майя Санду заявила, що планує відновити відносини з Україною та під час свого першого закордонного візиту обговорить з українським президентом Володимиром Зеленським низку двосторонніх питань.

Про це вона розповіла в інтерв’ю Deutsche Welle.

За словами Санду, остання зустріч між Молдовою та Україною на рівні президентів відбулася чотири роки тому. Серед основних питань, які вона планує обговорити — безпека регіону та європейська інтеграція обох країн.

«Нам важливо відновити відносини. У нас є багато конкретних питань, на які ми повинні знайти відповіді. Це і питання безпеки в регіоні, і питання нашого шляху до Європейського Союзу, ті реформи, які ми повинні впроваджувати, щоб наблизити наші країни до ЄС. І, звичайно, питання про делімітацію кордонів, і щодо гідроелектростанції. Тобто конкретні питання», — сказала Санду.

  • Офіційний візит новообраного президента Молдови Майї Санду до України відбудеться 12 січня. Для неї це буде перший закордонний візит на цій посаді.
  • 24 грудня Санду склала присягу президента Молдови й офіційно вступила на посаду. Під час інавгурації вона звернулася до громадян кількома мовами, зокрема й українською. Санду ще до присяги анонсувала свій візит в Україну в перші тижні після інавгурації.