«Можна було розрахувати кількість шкарпеток на карантин». Глава МОЗ відповів на критику щодо заборони продажу деяких товарів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Можна було розрахувати кількість шкарпеток на карантин». Глава МОЗ відповів на критику щодо заборони продажу деяких товарів

УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в українців було достатньо часу, щоб підготуватися до посиленого карантину і завчасно придбати необхідні товари. Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на критику щодо обмежень на продаж деяких категорій товарів.

Глава відомства зазначив, що постанову про січневий карантин ухвалили ще за місяць до введення обмежень — 9 грудня.

«Ми заздалегідь розповіли і показали, що буде можливо у країні, а що ні. Наприклад, які товари будуть у вільному продажі та їх можна буде спокійно купувати, які магазини будуть відчинені — ті, що торгують продуктами харчування, засобами гігієни та побутовою хімією, медвиробами, лікарськими засобами, а які магазини будуть зачинені. […] Я вважаю, що за ці 16 днів можна було підготуватися. Що таке підготуватися? Точно можливо було розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібна людині на цей час», — сказав Степанов.

Міністр додав, що потрібні речі можна замовити онлайн.

Раніше Степанов заявив, що цигарки під час карантину можна «з легкістю» придбати в кіосках, оскільки на них не поширюються карантинні обмеження.

  • В Україні за рішенням Кабміну з 8 січня і до 24 січня діє посилений карантин. Працювати можуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки, транспорт, а торгувати можна тільки певними групами товарів.
  • Глава МОЗ Степанов раніше пояснив, що карантин вирішили запровадити на 16 днів, тому що саме стільки триватиме інкубаційний період захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят.