«Скоротити контакти». Степанов пояснив заборону на продаж низки товарів під час січневого карантину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Скоротити контакти». Степанов пояснив заборону на продаж низки товарів під час січневого карантину

УНІАН

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив, що рішення про заборону продажу в супермаркетах низки товарів під час січневого карантину скорочує кількість покупців і контактів між ними.

Про це він сказав на брифінгу.

«Якщо ми забороняємо реалізацію певних товарів в приміщенні магазину, то люди, яким вони необхідні, замовляють їх через інтернет-магазин і не будуть контактувати з іншими людьми, наражаючи на небезпеку заразитися», — сказав він.

За словами міністра, люди, які хочуть купити іграшку й не мають потреби йти за продуктами харчування, не підуть по неї в супермаркет під час посиленого карантину, а дочекаються його завершення або замовлять товар через інтернет.

  • Рішенням Кабінету міністрів в Україні з 8 січня і до 24 січня діятиме посилений протиепідемічний карантин. Працювати можуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки, транспорт, а торгувати можна лише певними товарами.
  • Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов пояснив, що жорсткий карантин запровадили на 16 днів, тому що саме стільки триватиме інкубаційний період захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят. У МОЗ також пояснили, чому деякі категорії товарів не продають.