Президент Азербайджану доручив побудувати в Нагірному Карабасі два міжнародні аеропорти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що в Нагірному Карабасі, де ще періодично йдуть бої із загонами вірмен, будуть побудовані два міжнародні аеропорти, які повинні створити умови для розвитку внутрішнього та міжнародного туризму.

Про це Алієв заявив на нараді, присвяченій підсумкам 2020 року, передає Інтерфакс-Азербайджан.

«За моїм дорученням ведеться пошук майданчика для будівництва сучасного міжнародного аеропорту в Лачинському або Кельбаджарському районі. Правда, рельєф там дуже складний [...], але зараз ведуться дослідження», — сказав Алієв, додавши, що один із аеропортів буде в місті Фізулі і будівництво буде розпочато найближчим часом.

За його словами, аеропорти повинні допомогти розвитку відвойованого у вірмен регіону, а авіакомпанія AZAL на перших етапах буде забезпечувати міжнародні рейси.

Водночас Алієв заявив, що в Карабасі побудують залізничні й автомобільні дороги. Першим проєктом буде дорога до міста Шуша. «Дорога Ахмадбейлі — Алханли — Фізулі — Шуша будується, і я думаю, що вона буде побудована раніше, ніж планувалося», — підкреслив Алієв, зазначивши, що роботи також розпочато на дорогах до Кельбаджару і Лачина, які до війни були під контролем невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (Арцах).