У Карабасі відбувся бій між вірменами й азербайджанцями. Є загиблі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство оборони Азербайджану заявило про перестрілку з силами вірмен у Нагірному Карабасі, унаслідок якої один солдат був убитий і ще один поранений.

У відомстві заявили, що 27 січня о 15:30 загін вірмен із шести бійців напав на групу азербайджанських військових у Ходжавендському районі. Там стверджують, що нападники були з числа тих бійців, які відмовилися залишати «звільнені території».

«Загинув військовослужбовець азербайджанської армії солдат Ганбарі Ельмір Раїль, а солдат Алієв Емін Сулейман отримав поранення», — заявили в міністерстві.

Зазначається, що групу вірмен повністю знищили.

Місцеві ЗМІ також повідомляли про бої в Гадрутському районі поблизу села Тог, але Міноборони невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (Арцах) це заперечує.

Як передає Інтерфакс, в НКР запевняють, що жоден підрозділ не бере участі в боях на підконтрольних Баку територіях і Армія оборони Нагірного Карабаху «суворо дотримується режиму припинення вогню».

  • 1 грудня глави Міноборони Туреччини та Росії підписали угоду про створення Спільного центру в Нагірному Карабасі. Центр базуватиметься в Агдамі, який після боїв перейшов під контроль Баку.
  • 13 грудня російський контингент у Нагірному Карабаху розширив зону присутності, зайшовши в Гадрутський район. До цього там сталася перестрілка між силами Азербайджану і вірменськими загонами. Міністерство оборони Вірменії пізніше повідомило, що азербайджанські війська відновили бойові дії та почали наступ на півдні регіону. Азербайджан назвав це вимушеною операцією.
  • 16 грудня Вірменія звинувачувала Азербайджан у захопленні в полон до сотні військових, включно з росіянами. У Росії це заперечували. Через день в Карабасі на міні підірвався російський офіцер. Це перша летальна втрата РФ.