На тлі протестів у США біткоїн побив рекорд і тепер коштує понад $37 тисяч

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
На тлі протестів у США біткоїн побив рекорд і тепер коштує понад $37 тисяч

Unsplash / André François McKenzie

На тлі протестів у США ціна криптовалюти Bitcoin оновила свій історичний максимум і тепер становить $37 161. Попередній рекорд був $35 879.

Про це свідчать дані порталу Coin Desk.

Вартість криптовалюти зросла одразу після того, як прихильники президента США Дональда Трампа прорвалися до будівлі Сенату.

Остання хвиля збільшення вартості Bitcoin почалася у вересні 2020 року. Тоді криптовалюта коштувала $9,8 тисячі й почала поступово зростати в ціні. Уже 16 грудня вона побила максимум 2017 року у $20 тисяч і продовжила дорожчати. За останні 4 місяці курс біткоїна виріс на понад 260%, а з березня минулого року — на понад 840%.

Аналітики JPMorgan Chace спрогнозували, що ціна біткоїна в довгостроковій перспективі може перевищити $146 тисяч доларів. Видання Bloomberg пише, що ринок криптовалют став «більш зрілим», оскільки в нього прийшло багато великих інвесторів.

  • Після новин про успішні випробування вакцин від коронавірусу пожвавилися фондові ринки світу, а за ними підскочив і курс біткоїна.
  • Верховна Рада 230 голосами депутатів прийняла за основу законопроєкт про віртуальні активи, який покликаний легалізувати криптовалюту в Україні. Документ визначає правовий статус віртуальних активів і встановлює державний контроль на ринку криптовалюти. Також він визначає класифікацію та права власності.