«Голос» вимагає від Кабміну скасувати заборону на продаж непродовольчих товарів під час січневого карантину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Голос» вимагає від Кабміну скасувати заборону на продаж непродовольчих товарів під час січневого карантину

Masaaki Komori / Unsplash

Партія «Голос» вимагає від Кабінету міністрів скасувати заборону на продаж непродовольчих товарів у період жорсткого карантину 8—24 січня.

Про це йдеться у заяві партії.

«Ця заборона — черговий прояв інтелектуальної слабкості урядовців, які відповідають за боротьбу з COVID-19», — заявили в партії.

«Голос» наполягає, щоб замість подібних заборон чиновники збільшили кількість тестувань і надали реальну оцінку поширенню коронавірусу. «І у разі, якщо заяви про зменшення захворюваності підтвердяться, — розглянути послаблення чи повне скасування карантинних обмежень», — підкреслили в «Голосі».

Про що йдеться?

Напередодні Американська торгова палата закликала Кабінет міністрів переглянути умови карантину стосовно продажу деяких груп товарів. У палаті наголосили, що під час карантину уряд заборонив навіть у супермаркетах продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі та товари для навчання.

Для виконання постанови Кабміну супермаркети будуть змушені або закривати відповідні відділи на своїй території, або забороняти продаж певних товарів під час розрахунку на касі.

У палаті впевнені, що таке рішення не лише прямо обмежує право споживачів на придбання необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій в магазинах.