«Дізнався про це зі ЗМІ». Керівник САП уперше прокоментував включення Венедіктової до групи прокурорів у справі ПриватБанку

Автори:
Катерина Кадакова, Оксана Коваленко
Дата:

Виконувач обовʼязків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук заявив, що дізнався про передачу матеріалів у справі ПриватБанку до Офісу генпрокурора зі ЗМІ.

Про це він розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Вона включає себе в окремі групи, вивчає матеріали щодо цих проваджень. Наприклад, включила себе до групи щодо «Привату», і тепер вони хочуть вивчити матеріали. Я про це дізнався теж зі ЗМІ», — заявив керівник САП.

Також Грищук зазначив, що не розуміє, чому НАБУ передало проєкти до Офісу прокурора, а не до САП, адже саме антикорупційна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

«Можливо, там є спецсуб’єкт, підозру якому може підписати тільки генпрокурор. Але зазвичай практика така, що детективи НАБУ показують нам проєкт підозри, ми її вичитуємо, кажемо, що нормально, а що треба доробити», — наголосив він.

Водночас Грищук пояснив, що в разі, коли підозру має підписати генпрокурор, САП йде з матеріалами до Офісу генпрокурора й аргументує, чому він має це зробити.

  • ПриватБанк вважає, що Коломойський і Боголюбов відмили майже $800 мільйонів. У травні 2019 року керівництво банку подало позов проти Коломойського і Боголюбова до Канцелярського суду штату Делавер. ПриватБанк заявив про мільярдні збитки і стверджував, що бізнесмени за рахунок грошей банку скуповували нерухомість у штатах Огайо, Техас, Флорида і Кентуккі.
  • Колишній акціонер націоналізованого ПриватБанку Геннадій Боголюбов подав чотири нові позови до Господарського суду Києва проти Нацбанку і Міністерства фінансів.
  • У жовтні 2020 року Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов ПриватБанку про стягнення понад 4 млрд гривень з компаній, повʼязаних із бізнес-групою «Приват».
  • НАБУ розслідує три кримінальні провадження щодо ПриватБанку.