Генпрокурор Венедіктова долучилася до прокурорів у справах групи «Приват»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Генеральна прокурор Ірина Венедіктова увійшла до складу груп прокурорів, які розслідують справи, пов’язані з бізнес-групою «Приват».

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Слова не мають розходитися зі справами. Ми вже провели достатньо робочих і, треба наголосити, ефективних зустрічей із прокурорами САП і детективами НАБУ на тему розслідування справ, пов’язаних із групою «Приват». Уже сьогодні увійшла до складу груп прокурорів у трьох основних провадженнях», — написала Венедіктова.

На думку генпрокурора, справи потрібно активізувати.

«Ми знайшли порозуміння із колегами і намітили абсолютно конкретні наступні кроки, які будуть зроблені найближчим часом», — додала вона.

  • ПриватБанк був націоналізований 21 грудня 2016 року.
  • ПриватБанк вважає, що Коломойський і Боголюбов відмили майже $800 мільйонів. У травні 2019 керівництво банку подало позов проти Коломойського і Боголюбова до Канцелярського суду штату Делавер. ПриватБанк заявив про мільярдні збитки і стверджував, що бізнесмени за рахунок грошей банку скуповували нерухомість у штатах Огайо, Техас, Флорида і Кентуккі.
  • Колишній акціонер націоналізованого ПриватБанку Геннадій Боголюбов подав чотири нові позови до Господарського суду Києва проти Нацбанку і Міністерства фінансів.
  • У жовтні 2020 року Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов ПриватБанку про стягнення понад 4 млрд гривень з компаній, повʼязаних із бізнес-групою «Приват».