Зеленський: Україна та США спільно розслідують можливе виведення Коломойським коштів із ПриватБанку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський: Україна та США спільно розслідують можливе виведення Коломойським коштів із ПриватБанку

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський заявив, що американські та українські правоохоронці спільно розслідують інформацію про можливе виведення бізнесменом Ігорем Коломойським коштів із ПриватБанку.

Про це він сказав у інтервʼю виданню Politico Europe, передає Офіс президента.

«Щодо розслідування цих справ, я знаю, що правоохоронці займаються цим і в Україні, й у США. Чи обмінюються вони інформацією на правоохоронному рівні? Думаю, так, але мені про це невідомо», — сказав президент.

Коментуючи інформацію про придбання Коломойським нерухомості у США, Зеленський заявив, що «не знає, за які кошти, що і в яких країнах купувала ця людина». «Ми це бачимо і читаємо лише у ЗМІ. Сьогодні ПриватБанк є державним банком. У нього прекрасний прибуток, це один з найкращих банків в Україні, він підтримує стабільність банківської системи. І цим я задоволений», — резюмував президент.

  • ПриватБанк вважає, що Коломойський і Боголюбов відмили майже $800 мільйонів. У травні 2019 року керівництво банку подало позов проти Коломойського і Боголюбова до Канцелярського суду штату Делавер. ПриватБанк заявив про мільярдні збитки та стверджував, що бізнесмени за рахунок грошей банку скуповували нерухомість у штатах Огайо, Техас, Флорида і Кентуккі.
  • 4 серпня Федеральне бюро розслідувань США обшукало офіси компанії з нерухомості в передмісті Клівленду, співвласником якої є Ігор Коломойський. Рейд провели в рамках перевірки діяльності українського олігарха.
  • Міністерство юстиції США хоче конфіскувати в олігарха Ігоря Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі та офісний парк у Далласі, які придбали за незаконно виведені з ПриватБанку гроші.
  • Наприкінці вересня завдяки досьє FinCEN — Організації з боротьби з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США — стало відомо, що німецький Deutsche Bank допоміг Коломойському вивести до США понад $750 мільйонів.