У Норвегії посилять карантинні обмеження, запроваджені через коронавірус: у ресторанах заборонять продавати алкоголь

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Норвегії з 4 січня на два тижні посилять карантинні обмеження, запроваджені через пандемію коронавірусу.

Про це повідомили у пресслужбі уряду країни.

Зокрема, буде введена система реєстрації туристів з-за кордону.

До того ж буде заборонено продавати алкоголь у ресторанах (самі вони продовжать працювати) та на різних заходах (зараз діє заборона на продаж алкоголю після опівночі).

У всіх торгових центрах і магазинах введуть обмеження за кількістю відвідувачів, щоб мати можливість дотримуватися дистанції і для контролю доступу.

На приватних заходах, приміром вечірці в орендованому приміщенні, може бути не більше пʼяти осіб із різних домогосподарств (раніше не більше 20 осіб), на публічних заходах у закритих приміщеннях — не більше 10 осіб, якщо присутні сидять на фіксованих місцях — максимум до 200 осіб.

На похоронах може бути не більше 50 осіб (навіть якщо місця нефіксовані), богослужіння у церквах тимчасово не проводитимуть.

Усі організовані дозвільні, спортивні, культурні заходи та філософські збори в закритих приміщеннях рекомендується відкласти до 18 січня.

Усі навчальні курси і всі заплановані заходи в університетах, коледжах і професійних коледжах переведуть до 18 січня у дистанційний формат.

Усі гімназії та загальноосвітні школи країни також переведуть на домашнє навчання.

Окрім цього, громадян Норвегії закликали працювати з дому, якщо є така можливість.

За даними Національного інституту суспільної охорони здоровʼя, станом на 30 грудня, у Норвегії зареєстрували 48 278 випадків інфікування коронавірусом, 436 осіб померли. За даними Університету Джонса Гопкінса, 3 січня кількість виявлених випадків вже сягнула 50,5 тис.