Вандали обмалювали будинки лідера більшості в Сенаті США та голови Палати представників

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У США вандали обмалювали будинки лідера більшості у Сенаті, республіканця Мітча МакКонела, та очільниці Палати представників, демократки Ненсі Пелосі.

Про це пише BBC.

На будинку Пелосі графіті намалювали на гаражних дверях. Невідомі написали: «Скасуйте оренду» та «Ми хочемо все». Під дверима вони залишили свинячу голову та тваринну кров.

Водночас на будинку МакКонела у штаті Кентуккі вандали написали фразу: «Де мої гроші», а також кілька нецензурних слів.

Усе це відбувається на тлі суперечки між Сенатом і Палатою представників про надання одноразової допомоги американцям через пандемію коронавірусу. Палата представників підтримала пропозицію підвищити виплати з 600 до 2 тисяч доларів, але Сенат відмовився затвердити цей законопроєкт.

  • Раніше Трамп пропонував розіслати дорослим громадянам країни чеки на суму до $1 000. У США був такий досвід у 2008 році — на початку Великої рецесії. Тоді закон про економічний стимул передбачав виплати в середньому по $600, а в економіку влили понад $100 мільярдів за лічені місяці. Економісти вважають, що це був один із найефективніших заходів, спрямованих на пом’якшення наслідків спаду, найбільшого з 1930-х років.