США через коронакризу виплатить більшості американців по $600

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
США через коронакризу виплатить більшості американців по $600

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Конгрес США схвалив пакет допомоги у звʼязку з коронавірусом на суму $892 мільярди, в якому передбачені соцвиплати для населення. Це буде «рятівним кругом» для економіки, що страждає від коронакризи.

Про це повідомляють Reuters і Politico.

У законі передбачені виплати в розмірі $600 для всіх платників податків, які заробляють до $75 тисяч на рік (таких у США приблизно 75% від усього працюючого населення).

Крім того, план включає надбавку у $300 на тиждень до виплати з безробіття і понад $300 мільярдів виплат на допомогу малому бізнесу.

Великі суми виділять також на школи та лікарні.

Спікер Палати представників, член Демократичної партії Ненсі Пелосі заявила, що підтримує цей законопроєкт, хоча він не містить пряму допомогу урядам штату і місцевій владі, якої вимагали демократи. Вона сказала, що їхня партія спробує зробити це знову, коли обраний президент-демократ Джо Байден вступить на посаду 20 січня.

Закон передали на підпис президенту США Дональду Трампу.

  • Раніше Трамп пропонував розіслати дорослим громадянам країни чеки на суму до $1 000. У США був такий досвід у 2008 році — на початку Великої рецесії. Тоді закон про економічний стимул передбачав виплати в середньому по $600, а в економіку влили понад $100 мільярдів за лічені місяці. Економісти вважають, що це був один із найефективніших заходів, спрямованих на пом’якшення наслідків найгіршого спаду з 1930-х років.