Трамп розкритикував Сенат США за схвалення оборонного бюджету без його поправок

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Трамп розкритикував Сенат США за схвалення оборонного бюджету без його поправок

Donald J. Trump / Facebook

Президент США Дональд Трамп відреагував на рішення Сенату, який схвалив оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік, подолавши вето глави держави. Про це він написав у Twitter.

«Наш республіканський Сенат щойно упустив можливість позбутися статті 230, яка дає необмежену владу великим технологічним компаніям. Нікчемно», — заявив він.

Стаття 230 закону про етику в сфері комунікацій дозволяє соцмережам ухилятися від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту. Трамп вважає, що вона загрожує безпеці США і чесному проведенню виборів у країні.

Окрім цього, він виступав проти перейменування військових баз та обмеження можливості президента скорочувати контингент США за кордоном.

Сам проєкт бюджету Трамп називав «подарунком Росії та Китаю». На його думку, документ не містить «критично важливих заходів, необхідних для охорони національної безпеки».

  • 1 січня Сенат США схвалив законопроєкт про оборонний бюджет, який ветував президент країни Дональд Трамп. Його обсяг становить понад $740 мільярдів.
  • Документ, зокрема, передбачає виділення $250 млн на військову допомогу Україні та посилення санкцій проти компаній, що беруть участь у будівництві та функціонуванні газопроводів «Північний потік—2» і «Турецький потік».