Сенат США схвалив проєкт оборонного бюджету на 2021 рік. У ньому закладена військова допомога Україні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Сенат США схвалив проєкт оборонного бюджету на 2021 рік. У ньому закладена військова допомога Україні

Wikipedia

Сенат США схвалив проєкт оборонного бюджету на 2021-й фінансовий рік, який стартував 1 жовтня. Його обсяг становить понад $740 мільярдів. Про це йдеться на сторінці законопроєкту.

83 голоси віддали за документ, 14 — проти. У ньому йдеться, зокрема, про $250 мільйонів військової допомоги Україні і посилення санкцій проти компаній, що беруть участь у будівництві та функціонуванні газопроводів «Північний потік—2» і «Турецький потік».

Крім того, оборонний бюджет США на 2021-й фінансовий рік передбачає запровадження нових санкцій проти Туреччини за покупку російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Під обмеження потраплять чиновники, причетні до купівлі комплексів.

Тепер проєкт повинен надійти на підпис до президента США Дональда Трампа. Раніше Трамп багаторазово погрожував накласти вето на документ. Спочатку він мотивував своє рішення суперечкою про перейменування американських військових баз, а пізніше — вимогою внести в законопроєкт положення про відповідальність соцмереж за публікації користувачів.