Хакери атакували найбільшу приватну лабораторію Бельгії, яка бореться з коронавірусом, і вимагають викуп

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Хакери атакували бельгійську медичну лабораторію, яка щоденно робить приблизно 3 тисячі тестів на коронавірус. Наразі кіберзлочинці вимагають викуп за поновлення доступу до сайту та його баз даних.

Про це повідомляє The Brussels Times.

Хакери встановили на сайті Загальної медичної лабораторії, яка знаходиться у місті Антверпен, програму, яка припинила роботу сайту. Відновити її обіцяють після викупу. Суму видання не повідомляє.

«Після ретельного аналізу, проведеного нашими фахівцями з безпеки, було вирішено як запобіжний захід відключити сайт. Таким чином, ми можемо крок за кроком побачити, що саме заражене», — сказав менеджер медзакладу.

Залишається неясним, на що саме було спрямовано атаку — на крадіжку даних чи на отримання викупу. Зазвичай викрадачі даних намагаються замести сліди, а в цьому випадку зловмисники роблять прямо протилежне.

Лабораторія щоденно робить близько 3 тисяч тестів на ковід, це приблизно 5% від загальної кількості тестів по країні. Таким чином, це найбільша приватна лабораторія в країні, яка бореться з коронакризою.

Лабораторія повідомила про напад у прокуратуру Антверпена, і тепер справа знаходиться в руках Федерального відділу компʼютерних злочинів.

Атака на лабораторію не перша у своєму роді. Цього місяця хакери зламали сайт Європейського агентства з лікарських засобів та вкрали документи про вакцину від коронавірусу Pfizer.