На Софійську площу повернули знятий з ялинки капелюх. Тепер під ним можна загадати бажання та зробити фото

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На Софійську площу у Києві повернули капелюх, знятий з головної ялинки країни. Тепер це артобʼєкт — під капелюхом можна зробити фото та загадати бажання.

Про це повідомила директорка департаменту культури КМДА Діана Попова у Facebook.

За її словами, люди в численних дописах просили повернути на площу капелюх. Його встановили окремо від ялинки — величезний капелюх, освітлений гірляндами, розмістили над кріслом.

«Довжелезна черга стоїть до накращого символічного місця, де можна загадати бажання під чарівним капелюхом. Символічне фото під найочікуванішим артобʼєктом сезону можна зробити біля головної ялинки країни», — написала Попова й опублікувала світлини.

Капелюх зняли з верхівки ялинки в переддень Святого Миколая після критики в соцмережах і замінили на традиційну зірку. Зокрема, капелюхом був незадоволений речник Православної церкви України Іван Сидор, називавши його «відьмацьким». «Капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору... До якого свята ми готуємось? Різдва чи Гелловіну? Уже якщо ставите на історичній Софійській площі ялинку, то потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка символізує Різдво, світло, надію. А не відьмацьким капелюхом», — зазначав Сидор.

Хоча організатори пояснювали, що капелюх символізує казку і є оберегом для лісових звірів, які прикрашають дерево.