Українці матимуть три довгі вікенди на новорічні та різдвяні свята

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Українці матимуть на різдвяні та новорічні свята три довгі вікенди, загалом — десять вихідних днів. Про це йдеться у рішенні уряду.

Цієї п’ятниці, 25 грудня, святкуватимуть Різдво за григоріанським календарем. Цей день є державним вихідним, таким чином українці відпочиватимуть три дні поспіль — з 25 по 27 грудня.

На Новий рік теж буде три вихідних поспіль. Цього року 1 січня припадає на п’ятницю, тому українці відпочиватимуть з 1 по 3 січня.

На Різдво за юліанським календарем буде вже чотири вихідні. Державне свято припадає на четвер, тому уряд переніс робочий день з п’ятниці 8 січня на суботу 16 січня. Відтак на різдвяні свята вихідними будуть 7, 8, 9 та 10 січня.

Нагадаємо, з 8 по 24 січня в Україні діятиме посилений карантин. Працювати зможуть тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки і транспорт. При цьому в Кабміні повідомляли, що карантин можуть посилити раніше 8 січня, але за певних умов.

Міносвіти рекомендує на період січневого карантину оголосити шкільні канікули. Верховна Рада буде працювати в комітетах без засідань.