Речник ПЦУ незадоволений «відьмацьким» капелюхом на головній ялинці країни. Організатори пояснили, що він символізує

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Речник ПЦУ незадоволений «відьмацьким» капелюхом на головній ялинці країни. Організатори пояснили, що він символізує

Folk Ukraine / Ukraine

Речник Православної церкви України Іван Сидор незадоволений капелюхом, який встановили на ялинку на Софійській площі. Свою думку він висловив у Facebook.

«Капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору... До якого свята ми готуємось? Різдва чи Гелловіну? Вже якщо ставите на історичній Софійській площі ялинку, то потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка і символізує Різдво, світло, надію. А не відьмацьким капелюхом, яке з Різдвом і Новим роком нічого спільного не має», — зазначив Сидор.

Водночас засновник проєкту Folk Ukraine Ігор Добруцький, що виступає організатором цьогорічного святкового містечка у Києві, розповів у коментарі Радіо Свобода, що капелюх символізує казку і є немов оберегом для лісових звірів, що прикрашають дерево.

«Це вперше ми зробили для дітей щось. Завжди дорослі люди змагались своїми смаками, як зробити цікаву головну ялинку — і робили її в електроніці. Всі забули класику, традиції: на ялинці завжди були лісові герої, шишки, жолуді, грибочки. Зараз у цей тяжкий час якраз потрібна казка. Тому що з цим COVID-19 всі дуже перестрашені, а хочеться чогось щасливого і веселого», — додав Добруцький.

Дещо згодом організація у Facebook повідомила, що в переддень Святого Миколая капелюх замінять на зірку.