Вчені випробовують ліки, які потенційно можуть давати «миттєвий» імунітет до COVID-19

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Великій Британії вчені з Університетського коледжу Лондона (UCLH) почали випробовувати новий препарат — Storm Chaser, який потенційно може давати швидкий імунітет до коронавірусу. Вакцини ж дозволяють сформувати імунітет протягом місяця. Про це пише The Guardian.

Препарат є коктейлем антитіл, він вводиться в організм у два етапи. Вчені розробили його спільно з фармацевтичною компанією AstraZeneca, яка також створила разом із Оксфордським університетом вакцину від коронавірусу.

Вчені зазначають, що потенційно препарат зможе забезпечити імунітет до COVID-19 вже протягом восьми днів, у той час як нинішнім вакцинам для цього необхідно приблизно місяць. Зробити щеплення цим препаратом пропонують людям, які в останні вісім днів близько контактували з тим, у кого підтвердили коронавірус. Наразі вчені зробили щеплення вже 10 пацієнтам і почали спостерігати за ними.

У разі успішних випробувань препарат можна буде використовувати для запобігання спалаху захворювання в лікарнях, будинках для людей похилого віку або гуртожитках.

Розробники сподіваються, що препарат забезпечуватиме захист від COVID-19 на термін від шести місяців до року. Вони очікують, що ліки можуть стати доступними в березні або квітні, якщо отримають схвалення медичного регулятора.