Європол попереджає про шахрайство з вакцинацією. Невідомі в інтернеті пропонують придбати у них вакцину

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У зв’язку з початком вакцинації у ЄС Європол попереджає про можливе шахрайство в інтернеті, особливо з пропозиціями вакцинуватися від невідомих.

Про це пише Deutsche Welle.

За словами очільниці Європолу Катрін де Болль, існує серйозна небезпека, що зловмисники можуть скористатися великим попитом, а це, своєю чергою, вплине на здоров’я людей.

Вона розповіла, що у соцмережах вже з’явилися оголошення про продаж вакцини. Ті, хто відгукнуться на них, або нічого не отримають, або отримають підроблений препарат.

Також у Європолі наголошують і на ймовірності нападів та викрадення вакцин.

«Під час першого локдауну банди нападали, приміром, на транспорт, який перевозив захисні маски. Тепер така небезпека існує з вакциною», — пояснила Катрін де Болль.

  • Європейський Союз із 27 грудня розпочинає процес масової вакцинації населення від коронавірусу. Вакцинувати людей будуть препаратом від Pfizer/BioNTech. Саме їхню вакцину нещодавно схвалив регулятор ЄС.
  • Технологія двох вакцин від коронавірусу, які розробляють американські компанії Moderna і Pfizer, може не тільки допомогти у боротьбі з пандемією, але й пришвидшити розробку засобів проти онкологічних, серцево-судинних і багатьох інфекційних захворювань.
  • Країни, що розвиваються, ставлять на вакцину від коронавірусу AstraZeneca. Вона коштуватиме в кілька разів дешевше за технологічно просунутіші розробки Pfizer і Moderna. Наразі міністр охорони здоровʼя України заявив, що, найімовірніше, Україна отримає вакцини саме від AstraZeneca.