Зеленський заявив, що «всі чекають, коли посадять Порошенка». У «Євросолідарності» його звинуватили в переслідуванні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський заявив, що «всі чекають, коли посадять Порошенка». У «Євросолідарності» його звинуватили в переслідуванні

Андрій Горб / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський заявив, що людям не цікаві посадки злочинців, оскільки «всі чекають, коли посадять» Петра Порошенка. У «Євросолідарності» на це вже відреагували, назвавши Зеленського «замовником політичного переслідування».

Зеленський зробив заяву в інтерв’ю виданню «Фокус», відповідаючи на запитання про роботу генпрокурора Ірини Венедіктової. Він вважає, що при ній «бандитів спіймали більше», але це людям не цікаво.

Зеленський також розповів, що у справі авіакатастрофи літака Ан-26 біля Харкова вручили три підозри військовопосадовцям. «Усі думали, що ніхто не буде покараний, але всіх покарають […] Вважаю, що це велика справа, але для більшості це не гучно, оскільки всі чекають, коли посадять Порошенка», — заявив Зеленський, не вказавши, кого конкретно має на увазі.

При цьому президент стверджує, що не цікавився у Венедіктової, як просуваються кримінальні справи стосовно Порошенка, бо не має права їй так говорити. «Вона сама знає, що повинна всіх злодіїв посадити. Це її завдання. Хоча зрозумійте, що у неї немає всіх можливостей. Все попереду, все обовʼязково буде», — додав він.

У партії Порошенка «Європейська солідарність» вже відреагували на заяву Зеленського. Там вважають, що його слова є свідченням того, що він є безпосереднім замовником політичного переслідування пʼятого президента.

«Інтервʼю Зеленського і його навʼязливі фантазії щодо Порошенка свідчать про те, що саме він і є безпосереднім замовником політичного переслідування пʼятого президента і лідера української проєвропейської опозиції», — йдеться у заяві партії, яку цитує «Українська правда».