Слідчий Корецький зареєстрував у НАБУ заяву щодо тиску керівників ДБР у справі Порошенка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Слідчий Корецький зареєстрував у НАБУ заяву щодо тиску керівників ДБР у справі Порошенка

Скриншот

Керівник групи слідчих Держбюро розслідувань Олег Корецький, який раніше розповів про тиск у справі Порошенка, написав заяву до директора НАБУ про вчинення кримінального правопорушення в. о. директора ДБР Олександром Соколовим і його заступником Олександром Бабіковим.

Відповідна заява вже зареєстрована у НАБУ, копію оприлюднив телеканал «Прямий».

У своїй заяві Корецький вказує, що вказівки Соколова та Бабікова, зокрема, стосувалися справи про купівлю каналу «Прямий». За його словами, керівники ДБР давали слідчим вказівку винести постанову про визнання телеканалу речовим доказом, внаслідок чого канал мав фактично припинити свою діяльність. Також нібито давали вказівки підготувати клопотання про проведення обшуків на телеканалі для вилучення серверів.

Корецький стверджує, що Бабіков тиснув на слідчих і «забороняв їм приймати рішення про закриття кримінальних проваджень». В іншому випадку погрожував їх звільнити.

Про що йдеться?

8 липня Олег Корецький заявив, що з травня минулого року існувало 13—15 справ, в яких фігурував Порошенко. За більшістю з них провели всі слідчі дії й у січні-лютому потрібно було ухвалювати рішення щодо них — закривати чи передавати до суду. При цьому, вважає Корецький, 80% справ, порушених щодо Порошенка, треба закрити через їхню безперспективність.

Він додав, що звернувся до керівництва ДБР і сказав, що, на його думку, низку справ треба закривати, бо перспектив у них немає. Після цього на нього почався «сильний тиск».

У ДБР відреагували на заяви Корецького, наголосивши, що вони не відповідають дійсності та є політично мотивованими.