ДБР назвало «спекуляцією» заяви слідчого про тиск у справі Порошенка. Він начебто планував звільнитися

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ДБР назвало «спекуляцією» заяви слідчого про тиск у справі Порошенка. Він начебто планував звільнитися

ДБР

Державне бюро розслідувань повідомляє, що заяви начальника третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень Олега Корецького про тиск на нього не відповідають дійсності та є політично мотивованими. Про це ДБР заявило у Telegram-каналі.

У відомстві кажуть, що Корецький порушив закон — розголосив відомості досудового розслідування. ДБР також перевірить інформацію, яку він публічно озвучив.

Також у ДБР інтервʼю Корецького назвали спекуляцією, адже він начебто планує звільнятись через «злив» службової інформації, «що знайшло своє підтвердження під час службового розслідування із застосуванням поліграфу».

Водночас в інтервʼю «Главкому» слідчий заявив, що його будуть намагатись звільнити, він це оскаржуватиме через суд.

У бюро наголосили, що Корецький звертався до прокурорів з проханням погодити підозру Порошенку.

  • Державне бюро розслідувань закрило одну із справ проти п’ятого президента Петра Порошенка щодо можливої несплати податків під час продажу заводу «Кузня на Рибальському».
  • Корецький, який є начальником 3-го відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, заявив, що на нього чинили тиск. Він розповів, що ще низку справ проти Порошенка мають закрити, оскільки там відсутній склад злочину. Справу про призначення Сергія Семочка він вважає теж безперспективною.