У Порошенка заявили, що проти нього закрили справу за продаж заводу «Кузня на Рибальському». Слідчий ДБР повідомив про тиск

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Порошенка заявили, що проти нього закрили справу за продаж заводу «Кузня на Рибальському». Слідчий ДБР повідомив про тиск

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Державне бюро розслідувань закрило одну із справ проти п’ятого президента Петра Порошенка щодо можливої несплати податків під час продажу заводу «Кузня на Рибальському».

Про це написав його адвокат Ілля Новіков у своєму Facebook.

«Кримінальну справу щодо «Ленінської кузні» (одна з 24 «справ Порошенка») сьогодні закрито, я отримав постанову від керівника слідчої групи Олега Корецького. На слідчих чинився тиск, про що Корецький погодився розповісти найближчим часом пресі», — повідомив він.

Водночас сам Корецький розповів, що ще низка справ проти Порошенка мають бути закриті, оскільки там відсутній склад злочину. Він вважає і справу про призначення Сергія Семочка також безперспективною.

«Коли ти спочатку розслідуєш все нормально, по закону, а потім приходять ці люди якісь незрозумілі, «харківські», починають давати незрозумілі вказівки. Ти їм кажеш: «Немає складу злочину. Нема! Давайте будемо приймати законні рішення». А вони кажуть, що ти «забирайся», бо для тебе немає місця. Тому що ти їм не підходиш», — розповів слідчий ДБР.