Тігіпко купив акції «Кузні на Рибальському» у Порошенка за $236 млн, а у Кононенка — за $64 млн

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Компанія Ewins Limited Сергія Тігіпка придбала акції заводу «Кузня на Рибальському» в Києві за $236 млн у фонду Петра Порошенка та за $64 млн у фонду Ігоря Кононенка.

Угоди на такі суми були підписані 15 листопада 2018 року. Від Порошенка виступав фонд «Прайм Ессетс Кепітал», від Кононенка — інвестфонд «ВІК».

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на річні звіти фондів Порошенка та Кононенка.

У звітах фондів вказується, що Ewins Limited 16 листопада здійснила початкові платежі в розмірі тридцятої частини від зазначених сум — $7,8 млн ​і $2,1 млн відповідно.

У звіті фонду «Прайм Ессетс Кепітал» зазначено, що на кінець 2017 року інвестиції в акції «Кузні на Рибальському» оцінювалися за справедливою вартістю у 89,8 млн грн, тоді як у звіті фонду «ВІК» зазначена сума в 38,4 млн грн.

  • 15 листопада Еwins Liмiтеd, яка входить до групи компаній «ТАС» Тігіпка, підписала з інвестфондом «Прайм Ессетс Кепітал» Порошенка угоду про придбання заводу «Кузня на Рибальському». Кошти від покупця будуть надходити окремими траншами протягом декількох років, за узгодженим сторонами графіком.
  • Максимальна ціна, за яку компанія Еwins Liмiтеd, афілійована з бізнесменом Сергієм Тігіпком, могла придбати завод «Кузня на Рибальському» у президента Петра Порошенка, становить $300 млн.
  • Порошенко пояснював рішення продати завод тим, що хоче уникнути конфлікту інтересів.