Катастрофа Іл-76: Суд зупинив виконання вироку генерал-майору Назарову, засудженому до семи років тюрми

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Катастрофа Іл-76: Суд зупинив виконання вироку генерал-майору Назарову, засудженому до семи років тюрми

Радіо Свобода

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного суду зупинив виконання вироку генерал-майору Віктору Назарову, засудженому до 7 років ув’язнення через службову недбалість, яка призвела до збиття літака Іл-76 і загибелі військових у 2014 році.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на адвоката Назарова Михайла Турика.

За його словами, сторона Назарова внесла касаційну скаргу на рішення суду. За даними з Єдиного реєстру судових рішень, скарга надійшла 21 грудня, а 23 грудня суд зупинив виконання рішення першої та другої інстанцій і вирішив витребувати справу в касаційному порядку.

11 грудня Апеляційний суд залишив без змін вирок Назарова. Після того Назаров заявив, що подаватиме касацію до Верховного суду. Він не визнає своєї провини в катастрофі. Серед його аргументів — дані експертизи, яка довела, що літак збили проросійські бойовики під час терористичного акту.

Назаров командував штабом АТО на території Донецької і Луганської областей у 2014 році, коли сталася катастрофа. З лав ЗСУ його звільнили в серпні 2019 року.

Катастрофа Іл-76 під Луганськом

У ніч проти 14 червня 2014 року військовий літак Іл-76 при заході на посадку в Луганському аеропорту був збитий проросійськими бойовиками. На борту літака перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Літак мав доставити боєприпаси, продукти, а також підкріплення українським військовослужбовцям, які перебували в оточенні бойовиків «ЛНР» і російських військових.

27 березня 2017 року Павлоградський міський суд Дніпропетровської області визнав генерал-майора Віктора Назарова винним у службовій недбалості, що призвела до загибелі льотчиків і десантників, і призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Але він одразу подав апеляцію.