Апеляційний суд залишив без змін вирок генерал-майору Назарову у справі катастрофи літака Іл-76. Він оскаржить рішення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Апеляційний суд залишив без змін вирок генерал-майору Назарову у справі катастрофи літака Іл-76. Він оскаржить рішення

Радіо Свобода

Дніпровський апеляційний суд відхилив апеляцію генерал-майора Віктора Назарова, якого суд першої інстанції засудив до 7 років ув’язнення через службову недбалість, яка призвела до збиття літака Іл-76 і загибелі військових у 2014 році. Про це повідомляють «Радіо Свобода» та «5 канал».

Відповідне рішення суд ухвалив 11 грудня, залишивши рішення Павлоградського райсуду без змін.

Назаров командував штабом АТО на території Донецької і Луганської областей у 2014 році, коли сталася катастрофа. З лав ЗСУ його звільнили в серпні 2019 року.

Назаров не визнає своєї провини у катастрофі і заявив, що подаватиме касацію до Верховного суду. Серед його аргументів дані експертизи, яка довела, що літак збили внаслідок терористичного акту проросійські бойовики.

«Я не боюся подальшої боротьби […] Мене нічим не залякають і не зламають. Я шість років тримав цей удар і далі витримаю. І ми підемо в касацію і будемо відстоювати свої права аж у Європейському суді з прав людини», — сказав Назаров.

Катастрофа Іл-76 під Луганськом

У ніч із 13 на 14 червня 2014 року військовий літак Іл-76 при заході на посадку в Луганському аеропорту був збитий проросійськими бойовиками. На борту літака перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Літак мав доставити боєприпаси, продукти, а також підкріплення українським військовослужбовцям, які перебували в оточенні бойовиків «ЛНР» і російських військових.

27 березня 2017 року Павлоградський міський суд Дніпропетровської області визнав генерал-майора Віктора Назарова винним у службовій недбалості, що призвела до загибелі льотчиків і десантників, і призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.