Суд у Мелітополі відмовився визнати смерть українців у збитому Іл-76 наслідком російської агресії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Мелітопольський міськрайонний суд не задовольнив позов вдови одного з українських військових, які загинули під час падіння Іл-76 під Луганськом у 2014 році, про визнання російської агресії причиною їхньої смерті.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на вдову загиблого офіцера Тетяну Чимиркову.

Суддя відмовилася визнати, що загибель 49 українців стала результатом збройної агресії Російської Федерації. Таке рішення суд ухвалив 16 квітня.

  • У ніч із 13 на 14 червня 2014 року при заході на посадку в Луганський аеропорт розбився літак Іл-76. На борту перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Літак повинен був доставити боєприпаси, продукти, а також підкріплення українським військовослужбовцям, які перебували в оточенні бойовиків «ЛНР» і російських військових.
  • 27 березня 2017 року Павлоградський міський суд Дніпропетровської області визнав винним у службовій недбалості, що призвела до загибелі льотчиків і десантників, генерал-майора Віктора Назарова й призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Назаров подав апеляцію, розгляд якої ще триває.