«Готує клопотання до генпрокурора». Конституційний суд відреагував на виклик Тупицького на допит

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Готує клопотання до генпрокурора». Конституційний суд відреагував на виклик Тупицького на допит

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Конституційному суді відреагували на виклик голови суду Олександра Тупицького на допит до Офісу генерального прокурора.

Про це повідомляє пресслужба суду.

У суді підтвердили виклик Тупицького на допит і додали, що наразі голова суду підготував низку клопотань до Офісу генерального прокурора.

«Результати їх розгляду повинні бути враховані під час процесуальної дії, а саме — повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення відповідно до вимог чинного законодавства», — зазначили в суді.

  • Про виклик Тупицького на допит до прокуратури стало відомо в четвер. Згідно з даними з відкритих джерел, йдеться про кримінальне провадження, яке розслідується з квітня 2013 року. Справа стосується незаконної приватизації Зуївського енергомеханічного заводу в місті Зугрес (окупована частина Донецької області) бізнесменом Владиславом Дрегером. Нещодавно розслідувачі програми «Схеми» виявили причетність Тупицького до цієї приватизації.
  • 27 жовтня Велика палата КСУ визнала неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування та приховування майна. Пізніше стало відомо, що КС визнав неконституційними повноваження НАЗК моніторити спосіб життя чиновників.
  • Президент України Володимир Зеленський вважає, що глава Конституційного суду Олександр Тупицький після таких рішень має піти у відставку.