Кобиловолоцький спиртзавод проданий на аукціоні за 81,75 млн грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На приватизаційному аукціоні Фонду держмайна з молотка пішов ще один спиртзавод ДП «Укрспирт». За 81,75 мільйона гривень продано Кобиловолоцьке МПД.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

В аукціоні брали участь пʼять компаній, які під час торгів збільшили ціну заводу в три рази. Стартова ціна була 25,9 млн грн. У Фонді зазначили, що продаж заводу дозволив подолати позначку у 1 мільярд гривень від приватизації спиртових активів.

Переможець аукціону тепер повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і розрахуватися. Після цього процес приватизації буде завершено.

У Фонді додали, що це вже 16-й спиртзавод, який продали на аукціоні.

  • Першим проданим заводом «Укрспирту» в рамках приватизації став Немирівський спиртовий завод. Він стартував від 49,57 мільйона гривень і був проданий за 55,083 млн гривень. Переможцем стала компанія «ЛВН Лімітед».
  • Верховна Рада 3 грудня 2019 року ухвалила у другому читанні та в цілому президентський законопроєкт № 2300 про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту. На початку серпня Мінфін видав перші ліцензії на виробництво спирту в Україні. Раніше його виготовляв тільки «Укрспирт».