«Подарунок Китаю та Росії». Дональд Трамп ветував оборонний бюджет США з військовою допомогою Україні

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент США Дональд Трамп ветував оборонний бюджет на 2021 рік, в якому були передбачені $250 млн військової допомоги для України і санкції проти російського газопроводу «Північний потік — 2».

Про це повідомила пресслужба Білого дому ввечері 23 грудня.

«Я повертаю без схвалення проєкт військового бюджету на 2021 фінансовий рік. Адміністрація визнає важливість законопроєкту для нашої національної безпеки. На жаль, документ не містить важливі положення національної безпеки, містить пункти, що зачіпають наших ветеранів і військову історію, суперечить зусиллям адміністрації щодо забезпечення першості США в галузі національної безпеки і зовнішньої політики. Це «подарунок» Китаю і Росії», — йдеться в заяві Трампа.

За словами президента США, він наклав вето, оскільки вимагає скасувати статтю закону про телекомунікації, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

Окрім цього, Трамп виступив проти перейменування військових баз та обмеження можливості президента скорочувати контингент США за кордоном.