У Харкові на міському цвинтарі поховали Кернеса. Попрощатися з ним прийшли 110 тисяч людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Харкові на 2-му кладовищі поховали померлого від коронавірусу мера Геннадія Кернеса. Його могила розташована на почесній алеї, навпроти могил колишнього мера та одного з лідерів Партії регіонів Євгенія Кушнарьова та ексочільника області Олександра Масельського.

Про це пише «Суспільне».

Церемонія поховання затрималася на годину, оскільки прощання з Кернесом було подовжено через велику кількість охочих. Коли труну з Кернесом виносили з фойє театру, люди створили живий коридор та аплодували.

На кладовищі під час того, як священники відспівували померлого мера, неподалік невідомі запустили салют. Наразі поліція з’ясовує, хто це зробив.

За даними поліції, на церемонію прощання з Кернесом прийшли 110 тисяч людей.

  • Нагадаємо, 23 грудня у Харкові попрощались з мером Геннадієм Кернесом. Спочатку його відспівали у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі. На службу пустили лише найближчих родичів, друзів і колег, для решти харківʼян службу транслювали на екрані біля собору. О девʼятій ранку тіло перевезли до будівлі Театру опери і балету. Там підійти до труни та попрощатися могли всі охочі.
  • Кернес помер 16 грудня у німецькій клініці «Шаріте». Туди його доставили у вересні з коронавірусом та двостороннім запаленням легень. 11 грудня міськрада Харкова повідомила, що в Кернеса відмовили обидві нирки.
  • На додачу до цього він ще мав ускладнення після замаху на вбивство у 2014 році. Тоді йому пошкодили хребет, спинний мозок, печінку та одну з легень. Після цього він почав пересуватися в інвалідному візку.