Бойовики звільнили з полону військового ЗСУ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Бойовики звільнили з полону українського військового Олександра Пупка, якого затримали 17 грудня. Про це Українська делегація у Тристоронній контактній групі повідомила у Facebook.

Наразі встановлюються обставини, за яких молодший сержант потрапив на тимчасово непідконтрольну територію.

Нагадаємо, бойовики підтверджували, що затримали українського бійця який нібито перебував у стані «наркотичного сп’яніння». За їхніми даними, це сталося неподалік селища Слов’яносербськ Луганської області. Також терористи повідомили, що разом з ним захопили ще одного військового, але згодом він помер за нез’ясованих обставин.

  • 17 грудня на Донбасі бойовики передали українській стороні тіло загиблого військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ. Спочатку в ТКГ повідомили, що військовий помер від «алкогольної або наркотичної інтоксикації». Начебто у стані сп’яніння 14 грудня він самовільно без зброї перейшов на територію противника, де і помер.
  • Пізно ввечері 17 грудня видання «Цензор.Нет» опублікувало новину про те, що бойовики повернули українського військового задушеним — а не пʼяним, як спочатку заявила ТКГ. Журналісти посилались на результати судово-медичної експертизи. Основною причиною смерті вказано асфіксію, категорія смерті — насильницька. У документі зазначено, що на тілі військовослужбовця виявлені численні синці та садна.
  • Згодом, 18 грудня, радник у ТКГ Арестович вибачився за дезінформацію — він випадково опублікував версію окупантів про смерть від «інтоксикації» українського військового. Усю відповідальність він взяв на себе.