Український військовий на Донбасі потрапив у полон бойовиків

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Український військовий на Донбасі потрапив у полон бойовиків. Це сталося в Луганській області кілька днів тому.

Про це пише пресцентр ООС.

«17 грудня 2020 року під час перевірки наявності особового складу одного з підрозділів військової частини, що виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, виявили відсутність одного з військовослужбовців підрозділу. Пошукові заходи позитивного результату не дали», — йдеться в повідомленні.

Згодом там встановили, що військовий потрапив у полон бойовиків. Обставини цієї події з’ясовуються, водночас в ООС підкреслюють, що факт потрапляння у полон будуть використовувати для дискредитації ЗСУ.

Бойовики у власних підконтрольних медіа підтвердили інформацію про захоплення українського бійця, який нібито перебував у стані «наркотичного сп’яніння». За їхніми даними, це сталося неподалік селища Слов’яносербськ Луганської області. Звати військового Олександр Пупко, він служить у 14-й ОМбр ЗСУ. Разом з ним захопили ще одного військового, але згодом він помер за нез’ясованих обставин.

ЛИЦ

  • 17 грудня на Донбасі бойовики передали українській стороні тіло загиблого військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ. Спочатку в ТКГ повідомили, що військовий помер від «алкогольної або наркотичної інтоксикації». Начебто у стані сп’яніння 14 грудня він самовільно без зброї перейшов на територію противника, де і помер.
  • Пізно ввечері 17 грудня видання «Цензор.Нет» опублікувало новину про те, що бойовики повернули українського військового задушеним — а не пʼяним, як спочатку заявила ТКГ. Журналісти посилались на результати судово-медичної експертизи. Основною причиною смерті вказано асфіксію, категорія смерті — насильницька. У документі зазначено, що на тілі військовослужбовця виявлені численні синці та садна.
  • Згодом, 18 грудня, радник у ТКГ Арестович вибачився за дезінформацію — він випадково опублікував версію окупантів про смерть від «інтоксикації» українського військового. Усю відповідальність він взяв на себе.