Радник у ТКГ Арестович перепросив за дезінформацію — він опублікував версію окупантів про смерть від «інтоксикації» українського військового

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Радник у ТКГ Арестович перепросив за дезінформацію — він опублікував версію окупантів про смерть від «інтоксикації» українського військового

Ковальчук Віктор / УНІАН

Радник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович 17 грудня випадково оприлюднив позицію окупантів щодо смерті українського військового. Він переплутав версію російської сторони з українською.

Повідомлення оприлюднили у Facebook делегації.

«Дане повідомлення стало технічною помилкою, відповідальність за яку несу я особисто! Переплутав версію представників російської сторони, яку обговорювали у внутрішньому листуванні, та повідомлення для ЗМІ, і фактично оприлюднив версію окупантів», — зазначив Арестович.

У тому повідомленні було написано: «Український військовий у стані спʼяніння 14 грудня самовільно без зброї перейшов на територію бойовиків, де і помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації». Наразі цей пост оновили і тепер там написано, що військовий потрапив до бойовиків за невстановленими обставинами, а причини його смерті встановить слідство.

Пізно ввечері 17 грудня видання «Цензор.Нет» опублікувало новину про те, що бойовики повернули українського військового задушеним — а не пʼяним, як спочатку заявила ТКГ. Журналісти посилались на результати судово-медичної експертизи.

Основною причиною смерті вказано асфіксію, категорія смерті — насильницька. У документі зазначено, що на тілі військовослужбовця виявлені численні синці та садна.

Цензор.НЕТ