Катастрофа Ан-26: суд заарештував командира військової частини

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Катастрофа Ан-26: суд заарештував командира військової частини

Марієнко Андрій / УНІАН

Печерський суд Києва заарештував командира військової частини А4104 у Чугуєві Вʼячеслава Глазунова. Його підозрюють у недбальстві та порушенні правил польотів, що призвело до катастрофи літака Ан-26.

Про це повідомляє «Громадське».

За даними слідства, Глазунов затверджував планову таблицю, яка передбачала навчальні польоти із зупинками для технічного обстеження, та дозволив проведення так званих конвеєрних польотів — коли літак після здійснення одного вильоту не зупиняється, а конвеєром виконує наступний. На думку слідства, це і призвело до того, що екіпаж дізнався про відмову лівого двигуна в повітрі і не зміг оперативно владнати проблему.

Також, за даними слідства, порушенням є те, що на літак допустили 18 штурманів замість 10, що збільшило загальну кількість військовослужбовців. Прокурори наголошують, що на борту було лише 10 парашутів та 10 кисневих масок, що також вказує на те, що кількість людей на борту була перевищена.

Також слідчі наголошують на тому, що командир екіпажу Богдан Кишеня 11 місяців не практикував нічні польоти, а тому не мав бути допущеним на борт. Крім цього, слідчі кажуть, що Кишеня мав проблеми з посадкою літака і це його керівництво мало б врахувати.

У відповідь Глазунов заявив, що вага на борту не була перевищена, а щодо допуску Кишені рішення ухвалив не він. Також Глазунов наголосив, що польоти конвеєром не були сиситематичними, а також зазначив, що в той день не був командиром зміни, а тому не міг це контролювати.