«Підриває моральний дух військових». Командувач ВПС Дроздов прокоментував підозру у справі про катастрофу Ан-26

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Підриває моральний дух військових». Командувач ВПС Дроздов прокоментував підозру у справі про катастрофу Ан-26

Марієнко Андрій / УНІАН

Командувач Військово-повітряних сил Збройних сил Сергій Дроздов відреагував на оголошення йому підозри у справі про катастрофу літака Ан-26 у Харківській області.

Свій коментар він озвучив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«До винесення рішення суду вже вішаються ярлики, формується негативна суспільна думка відносно офіцерів, командирів, які мали відношення до подій, що відбулись. І такі обвинувачення і на генералів, і на командирів, які керують військами у зоні ООС, не несуть доброго для нашої армії, а навпаки — підривають моральний дух командирів і військовослужбовців, які виконують свої завдання», — сказав Дроздов.

Він пояснив, що у підозрі на 30 сторінках йдеться про військову дисципліну, порядок організації та підготовки льотчиків та керівників, які керують процесом підготовки. А за це, вважає Дроздов, відповідальне не лише командування.

«Це все складається не лише з командування, а й з інших «стовпів», які контролюють льотну підготовку, підготовку екіпажів, безпеку польотів. У мене є три заступники, двоє командувачів підлеглих, є Харківський університет, де є люди, які готують рішення, пропозиції та програми. А всі ці заходи, які перераховані в підозрі, висловлюються особисто мені», — сказав Дроздов.

Він також висловив співчуття рідним загиблих під Чугуєвом курсантів та згадав про спроби маніпуляції щодо його сина. Командувач запевнив, що син «літає на тих самих літаках, і напередодні трагедії виконував польоти у тому самому літаку».