Голова Харківської ОДА: Посадку Ан-26 затримали через інший літак. У ньому був син командувача ВПС Дроздова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Голова Харківської ОДА: Посадку Ан-26 затримали через інший літак. У ньому був син командувача ВПС Дроздова

Марієнко Андрій / УНІАН

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що посадку літака Ан-26, який розбився 25 вересня під Чугуєвом, затримали на майже хвилину через посадку іншого літака, у якому перебував син командувача Повітряних сил Сергія Дроздова.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу «Свобода слова» із Савіком Шустером.

«Ви сказали з приводу свого сина, який перебував на другому борту. Це те, про що я кажу, що пріоритет посадки було дано другому борту, який був справний. Я не дозволяв собі до цього моменту, поки ви цього не сказали, публічно оголошувати цю історію, хоча я знав про це все. При цьому на момент посадки другого борту було відомо, що перший борт несправний», — сказав голова ОДА командувачу Повітряних сил Сергію Дроздову.

У відповідь Дроздов закликав Кучера не робити поквапливих висновків. «Літак, який перебував на посадці на відстані 4 кілометрів, або літак, який перебував на траверсі і ще має пролетіти по прямій десь 6 кілометрів, аби виконати розворот і зайти на посадку… Будь ласка, спершу порахуйте, розберіться, а потім звинувачуйте керівника польотів», — додав він.

Командувач Повітряних сил додав, що не давав жодної вказівки керівнику польотів. «Ви зараз сказали, що було надано пріоритет літаку, у якому сидів мій син. Я цим не бравую. Я перебував у такому ж стані, як і всі ті батьки», — зазначив Дроздов.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.