ДБР відзвітувало про розслідування катастрофи Ан-26 під Чугуєвом. Ініціювали проведення аудиту у ЗСУ та на кількох держпідприємствах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ДБР відзвітувало про розслідування катастрофи Ан-26 під Чугуєвом. Ініціювали проведення аудиту у ЗСУ та на кількох держпідприємствах

Марієнко Андрій / УНІАН

Державне бюро розслідувань у справі за фактом катастрофи літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом, ініціювало проведення аудиторських перевірок у кількох відомствах та на держпідприємствах. Про це повідомили у ДБР.

Так, Державна аудиторська служба має провести перевірки у командуванні Повітряних сил ЗСУ, військовій частині А4104, університеті ім. Кожедуба і на держприємствах «Мотор Січ», «Завод 410 ЦА» та «Антонов». Аудит проводитимуть стосовно витрачання державних коштів на утримання, обслуговування, ремонт, модернізацію, проведення регламентних робіт, а також організацію проведення навчальних польотів літака Ан-26.

Крім того, ДБР ініціювало перевірки з таких же питань, які стосуються усіх літаків виробництва «Антонов» та які перебувають на озброєнні у ЗСУ з 1991 року.

Загалом слідчі витребували низку документів та призначили декілька експертиз, зокрема щодо вибухових речовин і продуктів вибуху. Слідчі також вже допитали понад 60 свідків.

Також у відомстві повідомили про початок процедури видачі тіл родичам загиблих для поховання.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.