Авіакатастрофа Ан-26: родичам загиблих курсантів виплатили по 1,5 мільйона гривень компенсації

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Генеральний штаб Збройних сил України виплатив компенсації усім сім’ям загиблих курсантів в авіакатастрофі військового літака Ан-26 під Чугуєвом.

Про це пише Генштаб на своїй сторінці у Facebook.

«19 жовтня 2020 року обласні військові комісаріати (ТЦК і СП) Сухопутних військ Збройних сил України виплатили одноразову грошову допомогу родинам курсантів Харківського національного університету Повітряних сил, які трагічно загинули 25 вересня 2020 року внаслідок катастрофи літака АН-26Ш», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виплати провели на карткові рахунки, які були відкриті родичами загиблих. Сума становить 750-кратний розмір прожиткового мінімуму — це трохи більше ніж 1,52 мільйона гривень.

Водночас компенсацій родинам членів екіпажу поки не виплатили. Це буде зроблено після офіційного встановлення причин авіакатастрофи.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа — літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, а другий — Вʼячеслав Золочевський — уже вирішив продовжити навчання.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.