Міноборони перерахувало 28 млн грн на виплати сімʼям загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство оборони перерахувало перші гроші для виплати допомоги родичам загиблих курсантів в авіакатастрофі літака Ан-26Ш під Чугуєвом.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Понад 28 мільйонів гривень спрямовано Сухопутнім військам Збройних сил України для розподілу по військкоматах. Наступного тижня військові комісаріати перерахують ці кошти на рахунки одержувачів допомоги», — сказано в повідомленні.

Поки рішення про виплати прийнято стосовно 19 загиблих курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

Рішення про решту виплат (сімʼям 7 членів екіпажу) буде прийнято після остаточного встановлення всіх обставин і причин авіакатастрофи. Комісія повинна представити результати до 25 листопада.

Наприкінці вересня уряд вирішив, що члени сімей загиблих отримають одноразову грошову допомогу в розмірі понад 1,5 мільйона гривень.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа — літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, а другий — Вʼячеслав Золочевський — вже вирішив продовжити навчання.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.