Офіс президента: Родини загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом отримають компенсації протягом трьох тижнів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Офіс президента: Родини загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом отримають компенсації протягом трьох тижнів

Марієнко Андрій / УНІАН

Родинам загиблих внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом виплатять компенсації у 1,5 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Під час селекторної наради президент Володимир Зеленський заявив, що виплати мають бути терміновими згідно із законом про соціальний та правовий захист військових і членів їхніх родин.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у Міністерства оборони є достатні кошти для цих виплат. Гроші перерахують родинам впродовж наступних трьох тижнів, поки проводитиметься ДНК-експертиза тіл загиблих.

Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що за його наказом заборонено використання літаків Ан-26 до завершення розслідування авіакатастрофи. Також міністр оборони зазначив, що триває розшифровка бортових самописців літака. До Державного бюро розслідувань направлені плівки із записами голосів екіпажу. Крім того, надається психологічна допомога родичам загиблих.

Як повідомляє Укрінформ, прощання із загиблими відбудеться 29 вересня на Меморіалі слави у Харкові.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа — літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.