«Прояви за Фрейдом»: У Кремлі вперше прокоментували розмову Навального з його отруйником

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Прояви за Фрейдом»: У Кремлі вперше прокоментували розмову Навального з його отруйником

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

У Кремлі вперше прокоментували телефонну розмову опозиціонера Олексія Навального зі співробітником ФСБ, який причетний до його отруєння, — натякнули на психологічні проблеми політика.

Про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков, цитує TJournal.

«Я, напевно, трохи позловживаю і дозволю собі висловити особисту точку зору, яку я зазвичай не висловлюю, бо не маю на це права. У цілому можна, звичайно, сказати, що у хворого спостерігається яскраво виражена манія переслідування, можна також чітко встановити певні прояви манії величі. Як кажуть, він навіть порівнює себе з Ісусом. В іншому, звичайно, вже прояви за Фрейдом — така зацикленість на гульфіковій зоні, власне, тощо», — заявив Пєсков.

Речник Путіна порадив прочитати заяву ФСБ з цього приводу, яка все спростовує, і додав, що це спроба дискредитувати службу безпеки.

Навальний поглузував з цієї заяви Пєскова.

Нагадаємо, 21 грудня Навальний зателефонував одному зі співробітників ФСБ — Костянтину Кудрявцеву, який може бути причетним до його отруєння. Політик представився помічником секретаря Ради безпеки і колишнього директора ФСБ Миколи Патрушева і спілкувався з ним 45 хвилин. Кудрявцев зізнався у проведенні спецоперації з отруєння.

  • Олексій Навальний потрапив до лікарні Омська з сильним отруєнням 20 серпня. Тоді він впав у кому. 21 серпня Навального відправили літаком до Німеччини. 2 вересня уряд Німеччини оголосив, що російського політика отруїли речовиною з групи «Новачок». Отруту нанесли на його спідню білизну.
  • Група міжнародних розслідувачів встановила 8 співробітників ФСБ, які безпосередньо повʼязані з отруєнням Навального. За політиком стежили з 2017 року. Убити його намагалися двічі.