Попри новий штам коронавірусу, Україна поки не припиняє сполучення з Британією

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Україна поки не припиняє авіасполучення з Великою Британією, де нещодавно виявили новий штам коронавірусу, який швидко поширюється.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у Telegram-каналі.

Рішення в уряді обґрунтували тим, що Україна має візовий режим із Великою Британією, що обмежує кількість пасажирів, які подорожують між країнами.

Зараз рейси, за словами Криклія, виконуються переважно для повернення українців з навчання з-за кордону на різдвяні канікули. Але рішення про сполучення можуть змінити, якщо у Британії погіршиться ситуація з коронавірусом.

Через новий штам коронавірусу низка країн світу вже припинили авіасполучення з Британією — це, зокрема, Нідерланди, Бельгія, Греція, Канада, Індія, Австрія, Італія, Ірландія, Німеччина, Чехія, Франція, Швеція, Латвія, Литва, Естонія, Норвегія, Данія, Болгарія, Туреччина, Росія, Хорватія, Ізраїль та Іран.

Станом на 21 грудня новий штам виявили у шести країнах: у Великій Британії,Бельгії, Нідерландах, Данії, Італії, Австралії.

  • Новий штам коронавірусу вперше виявили у Великій Британії, повідомили про це 14 грудня. Проте згодом представники британського МОЗ заявили, що нову мутацію у країні виявили ще у вересні, але цьому не надали значення.
  • Із 16 грудня Британія ввела максимальний карантин і заявила, що цей новий штам коронавірусу поширюється швидше за попередні. Підтверджень, що він викликає більш важку форму захворювання, немає.